Door Namibië naar het noorden gereden en daar vanuit de Caprivistrook Botswana ingegaan. Aan de oostsijde van de Okavanga gebleven en zo de houseboat bereikt die we voor een aantal dagen geboekt hadden. Een heel bijzondere ervaring om hier door dit immense gebied met water en papyrus, met krokodillen, nijlpaarden en vooral heel veel vogels te dobberen.

Door de Caprivi naar het Oosten verder gereden om een serieuze poging te doen, linksom naar Kafue NP in Zambia te komen. De weg is net zo slecht als de trailer en de combinatie is niet ideaal. Nadat de trailer meerdere keren is losgeraakt van de auto keren we terug en rijden we via Lusaka naar Kafue: een erg mooi national park waar we op een nachtrit luipaarden en leeuwen treffen.

De reis terug naar Botswana is moeizaam. Alle diesel in het hele land is op. Met nog twee liter in de tank halen we uiteindelijk de pont. Later in het zwaarste stuk van Botswana betalen we de prijs voor het leegrijden van de tank: het benzinefilter is verstopt en alle kracht verdwijnt uit de motor. Daarnaast merken we dat we een daktent zijn verloren. Alles komt goed uiteindelijk.

Aan het einde van de vakantie, als Joost met galsteenaanvallen op de achterbank ligt, bezwijkt de trailer definitief.